CTOulu | Hyperlinks


Ohjelmointi tai optimointi

Moottorin ohjainlaite eli ECU

Kaikkia nykyaikaisia moottoreita ohjataan ECU:lla, kysessä on tietokone joka sisältää moottorin toimintaa ohjaavan ohjelmiston. Tätä ohjelmistoa muokkaamalla moottori saadaan tuottamaan paremman suorituskyvyn ja paremman polttoainetalouden.

Hyödyt

Uudelleen ohjelmointi parantaa huomattavasti moottorin suorituskykys, vääntöä ja tehoa., Lisäksi moottorin tehokas kierrosalue laajenee, jolloin vaihtamisen tarve vähenee ja ohituskiihtyvyys paranee. Tällä saavutetaan miellyttävämpi ajokokemus ja parempi polttoainetalous.

Muutoskatsastus

Ohjelmointi ei vaikuta katsastuksessa suoritettavan pakokaasumittauksen päästöihin. Mikäli haluat autosi muutoskatsastaa voit kysyä asiasta lähimmältä katsastusasemaltasi.

EGR

Pakokaasuntakaisin kierrätys on nimensämukaisesti järjestelmä joka kierrättää pakokaasua takaisin moottorin imupuolelle. Kyseisen järjestelmän huonoihin puoliin lukeutuu sen taipumus karstoittaa moottoria ja imusarjaa sekä itse EGR laitteisto voi vikaantua. Moottorin uudelleen ohjelmointi ja viritys eivät edellytä EGR järjestelmän pois kytkemistä.

DPF, eli hiukkassuodatin

Hiukkassuodatin on nimensämukaisesti suodatin pakoputkistossa, jonka tarkoitus on kerätä pakokaasun pienhiukkaset kaupunkiajon aikana, vastaavasti järjestelmä polttaa hiukkaset pois suodattimesta suuremmissa nopeuksissa moottoritiellä. Järjestelmän ongelmiin lukeutuu suodattimen tukkautuminen ja tästä aiheutunut tihentynyt tyhjennyspolttojen väli. Tämä nostaa polttoaine kulutusta merkittävästi. Moottorin ohjelmointi ja viritys ei edellytä hiukkassuodattimen poistamista.
Allcartuning Suomi | Harri Keränen | 0447202180 | myynti@allcartuning.fi | Facebook